?

Jeg vil ha barn nå, kjæresten min vi ikke, hva kan jeg gjøre?

Kvinne 19 . 13 November 2019
Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 19 år som studerer første året mitt på en fem års lang utdannelse. Greia er at jeg har veldig lyst på barn, nå! Eller nødvendigvis ikke i år, men jeg tror ikke jeg klarer å vente i fem år. Har en veldig fin samboer, og vi har vært sammen i nærmere tre år (er nesten 100% sikker på at han er den jeg skal gifte meg med). Han er et par år eldre enn meg, og studerer andre året av en fem års utdannelse han også. Han har lyst på barn, men i motsetning til meg, ikke akkurat nå. Han mener vi bør vente til vi er ferdig å studere, noe som er veeldig lenge til, synes jeg. Jeg vet at det økonomisk kan være vanskelig, men man får da en del støtte når man får barn i studietiden? Prøvd å lese meg litt opp på det. Noen mener det er supert, mens andre må ha 3 jobber ved siden av(?) Jeg vet at jeg er ung, men det skal da ikke være noe problem. Hva kan jeg gjøre med dette? Jeg kan jo ikke tvinge kjæresten min til det heller, og i hvert fall ikke lure han. Hilsen en verpesyk student

Kvinne (19)
Sosionomen svarer
Hei verpesyk student

Mange unge mennesker får barn både før og under studiene, og de fleste opplever det både som krevende og givende. Det å få barn er kanskje en av de største avgjørelsene vi tar i livet, og det er viktig at begge partene er enige i dette. 

Du sier at samboeren din også vil ha barn, men ikke akkurat nå. Det er, som du sier, ikke en god idé å verken lure eller tvinge han til dette. Det vil nok i så fall påvirke både tilliten dere i mellom og det videre grunnlaget for familielivet deres. Er det en mulighet for deg å avvente litt og å spørre han igjen senere? Kanskje ting også har endret seg for han om et år eller to? Du er ung som du sier, så kanskje du ikke har så hastverk?

Tid er noe studenter med barn ofte nevner som utfordring i livet som foreldre. Som student har du perioder i løpet av et år som er svært hektisk, mens andre perioder har du mer tid til rådighet. Det å være til stede for barnet ditt mens du studerer krever en innsats når det kommer til tidsplanlegging og struktur, men med god planmessighet er det mange som mestrer studiene sine like godt som studenter uten barn. 

Penger er en annen faktor som vi vet foreldre som studerer strever med. Vi vet at man har flere rettigheter og får høyere ytelser når man er gravid og får barn mens man er yrkesaktiv enn når man er student, men det finnes støtteordninger fra både lånekassa og Nav også til studenter. For å lese mer om dette i vedlagte artikkel.


 

Vennlig hilsen sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?